Sider

søndag den 1. april 2012

Mælkefri Tzatziki

En ting jeg har savnet i mange år, er Tzatziki, jeg har ikke turde kaste mig ud i en mælkefri variant - men nu tog jeg springet, i går da vi holdt knægtens 5 års fødselsdag, og jeg er meget meget positivt overrasket! Det smagte helt igennem vidunderligt og der var ikke en eneste af gæsterne der kunne smage at den var uden mælkeprodukter. Selv blev jeg også virkelig overrasket over den gode lækre smag!

Jeg er gået ud fra denne opskrift og har så ændret det til mælkefrie ingredienser.

http://www.tzatziki.dk/klassisk-graesk-tzatziki

Ingredienser
1 1/2 spsk Olivenolie
1/2 spsk Eddike
2 fed Hvidløg (finthakket)
1/2 tsk Salt
1 knsp Hvid peber
1 dl Græsk yoghurt
1 dl Creme Fraiche
1 Agurk (revet og drænet for vand)
1 tsk Hakket frisk dild (valgfrit) Jeg undlod denne!

Tilberedningstid 20 minutter
Fremgangsmåde
1. Bland olivenolie, eddike, hvidløg, salt og peber grundigt i en skål.
2. Bland yoghurt og creme fraiche med et piskeris og tilsæt olivenolieblandingen. Pisk grundigt.
3. Riv agurken og dræn den for vand ved at vride den revne agurk over vasken. Tilsæt agurk sammen med hakket frisk dold (valgfrit) og rør forsigtigt rundt.
4. Stil den græske tzatziki på køl før servering.

Græsk yogurth erstattede jeg mig Soja naturel som kan købes i de fleste danske supermarkeder, jeg ved det fåes i Føtex, Bilka, Kvickly og Super Brugsen langt de fleste steder. Dette satte jeg til at dræne, et klæde i sigten og lad stå nogle timer til det er drænet godt. Evt natten over.
Creme Fraice erstattede jeg af Sour Suprime, som kan fåes i de fleste danske helsekostforretninger.


Og så var det egentlig klaret - resten af ingredienserne er jo ikke noget problem

Ingen af gæsterne i går kunne på nogen måde smage at den var mælkefri, og det kunne jeg heller ikke. HOLD op hvor smagte det bare godt! Det skal bestemt laves igen!

Ellers fik vi jo som vanligt en masse lækre ting, jeg vil gerne få lagt opskrifter ud, og generelt skal jeg nok blive bedre til det der med opskrifterne ;) Jeg lover det !

Hvis i mangler mælkefrie opskrifter så sig endelig til - send mig en mail eller skriv en kommentar. Jeg hjælper gerne!

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Uhmm det lyder bare lækkert ;)
Endnu engang hjertelig tillykke med sønnen her sidst.

Lene