Sider

lørdag den 21. maj 2016

Verdens nemmeste og lækreste hjemmelavede mælkefrie og glutenfrie blåbæris. Monster lækker IS!!!

Nogle gange må man altså godt synde lidt sådan en høj hellig lørdag. 
Derfor besluttede vi os for monster lækker morgenmad i dag. Knægten lavede is, og jeg lavede pandekager.
Da jeg forleden fandt jeg 200 gram økoliske blåbær til sølle 10 kr. Det kunne jeg altså ikke modstå, så hjem og aflevere alle flasker og få købt hvad jeg kunne få. Mums siger jeg bare lige..... <3

Nå, men altså.... Nu må i få et par billeder, bare fordi... Og så underneden kommer der lige en opskrift på lækker is. Pandekager kommer jeg med en anden dag. 


Monster mega meget lækker hjemmelavet is. Her med blåbær !!

Jeg har kun lavet en lille portion, som er rigeligt til to, altså halv portion af nedenstående.

Blåbær is. Flødeis. På den fede måde, og ekstremt lette måde!

4 æggeblommer
60 gram. sukker 
1/2 liter mælkefri piskefløde. Her bruger jeg den der er på nederste billede. Uden mælk og gluten.

Så er det simpelthen bare så simpelt at du pisker æggeblommer og sukker hvidt. Pisker fløden stiv og vender de to ting sammen.

Herefter har du frit spil på smag. Jeg valgte at smide 400 gram friske blåbær i som jeg lige har givet en tur med stavblenderen først. 

Men en stang vanille giver en god vanille is. En bakke jordbær a 4-500 gram der bare piskes i, giver mega lækker frisk jordbæris. 
Lidt chokolade eller kakao giver en lækker chokoladeis. Ja kun fantasien sætter grænser nu. Har både prøvet med rabarberkompot, hjemmelavet hyldeblomst saft, ufortyndet, jamen altså det smager skønt.

Hernæst har du så to valg. Enten smider du det hele i en beholder og i fryseren i nogle timer. Du behøver faktisk ikke røre i det. Det bliver så lækkert. 
Jeg vælger som regel den lette løsning. En time i ismaskinen. Hvilken var løsningen her til morgen, hvor vi lavede lækre pandekager til.


Ingen kommentarer: