Sider

mandag den 11. oktober 2010

Broccolidrømme


Det er vidst ikke nogen hemmelighed, at vi her i huset elsker grøntsager og især broccoli. Det gælder både sønnike og jeg! Der findes da ikke noget bedre, gør der? Det bedste af det hele er jo at det er så pokkers sundt, det påstår de kloge i hvert fald ;o)

Nå men jeg manglede lidt alternativer til dampet broccoli, og besluttede mig for at prøve lidt nyt. Så forleden aften fik vi ovnstægt flæsk med stegt broccoli til. Det smagte jo himmelsk og knægten var virkelig i sit es og voldåd broccolien (og flæsken). Man kunne virkelig se på ham, hvor meget han nød maden.

Så i må hellere få en lille opskrift på denne yderst lækre mad.

1 broccolihovede
en god håndfuld grofthakkede mandler
en god håndfuld sesam eller efter smag
en lille smule salt og peber samt muskatnød
olivenolie

Varm panden op og kom olivenolie på. Gerne en god sjat. Det er også lækkert med lidt jordnøddeolie tilsat.
Skær broccolien i mindre stykker, inkl stilken ;) og kom på panden. Tilsæt mandler og sesam, samt krydderi. Lad stege på panden til det har opnået tilpas sprødhed. Ikke for længe. Helst kun 3-5 minutter for at bevare så mange vitaminer som mulig. Jeg kan godt lide at broccolien har godt med bid.

Flæsken tog jeg bare nogle skiver og lagde på risten fra ovnen. Underneden tog jeg en af pladerne til at fange fedtet med. Ovnen tændes på 200 grader og flæsken steges til passende sprødhed - pas på det ikke får for meget, da det så bliver tørt og hult og smager ikke særlig godt. Jeg forvarmet ikke ovnen.

Jeg siger jer - broccolien... det smager godt og det mætter! Det kan nemt erstatte kartofler, ris, pasta eller hvad man ellers ville have fået af stivelse til kødet !

Ingen kommentarer: