Sider

fredag den 16. maj 2014

Varme hveder, hvedeknopper, Store Bededag....

En helt almindelig god dansk tradition, er at spise hvedeknopper i Bededagene. Men når man hverken tåler mælk eller gluten, kan det godt blive svært at købe i forretningerne, derfor må vi jo selv igang med at bage.

Jeg fandt en opskrift som jeg har passet lidt til, så de er gluten og mælkefrie, og jeg må indrømme, at de simpelthen bare smager vidunderligt! De minder fuldstændig om almindelige hvedeknopper og er ganske udmærkede!

Opskriften kommer her:

Varme hveder - hvedeknopper
12 stk

2½ dl vand
2 dl glutenfri havremælk eller sojamælk
1 spsk (fiber) HUSK
2 æg
45 gram sukker
100 gram majsstivelse (gør dig selv den tjeneste og køb IKKE Maizena - den er fyldt med skidt - find en økologisk i stedet)
500 gram glutenfri mel. Jeg brugte 350 gram orange Finax og 150 gram Schär
130 gram blød mælkefri margarine
30 gram gær
2 tsk kardemomme
½ tsk salt

Evt vand eller mælk til pensling

Du skal bruge maskine til at lave hvederne, da der skal røres godt igennem!

Lun vandet, så det er håndvarmt og hæl det i skålen, mælk og HUSK tilsættes og det røres ca 5 minutter, indtil HUSK begynder at gelere.
Gæren smuldres herefter i og røres ud i væsken.

Tilsæt de resterende ting, altså mel, majsstivelse, den bløde margarine, sukker, æg, og krydderier. Lad dejen røre på maskinen i ca 15 minutter. Hæv tildækket i 30 minutter.

Smør hænderne ind i olie inden du stikker hængerne i dejen. Slå dejen ned og rul en tyk pølse, som deles i 12 lige store stykker. Bollerne trilles i hænderne til boller, som stilles i tre rækker af fire styk i et fad på ca 25x35 cm hvor de hæver til bollerne rører ved hinanden. En lille times tid ca.

Du kan vælge at pensle med mælk eller vand inden bagning.

Når de er færdige med at hæve, varmer du ovenen op til 250 grader og bager ca 15 minutter.

Tages ud og nydes!  De smager virkelig virkelig godt og er dejlige luftige. Jeg glæder mig til at riste dem i morgen på brødristeren !

God bededagsferie alle sammen.

Ingen kommentarer: