Sider

tirsdag den 23. december 2014

Citronmarcipan med hvid chokolade

Det er virkelig en lækker lille mundfuld! Citronen og den hvide chokolade og smør, når det så er helt kort fra køl, jamen det er lige før englene synger! Og så kan den endda laves helt uden gluten og mælk og æg, så den er glutenfri, mælkefri og æggefri!
Den største udfordring har været at finde en god hvid chokolade, som vi kunne tåle - af dem jeg har prøvet, og jeg har prøvet nogle stykker, er det helt klart schakalode der stikker af som smagsvinder! Den er vildt lækker. I selve opskriften linker jeg til hvor du kan købe den. Der har de også lækker ost fra Wilmersburger som smager afsindigt skønt!

Citronmarcipan med hvid chokolade.

Ingredienser:

100 gram hvid chokolade (Schakalode hvid chokolade for mælkefri og glutenfri version)
250 gram marcipan
25 gram smør (carlshamn for mælkefri)
1 økologisk citron
1 dl flormelis

Smelt chokoladen over vandbad, og bræk marcipanen i stykker. Ælt det sammen med hænderne. Derefter æltes smør og citronskal i. Smør skal ikke smeltes, gerne bare være blød, da det gør æltningen lidt lettere.

Formes til små kugler, ca 20-30 stk af denne portion. Og drysses med florsukker - jeg kommer det i en sigte og drysser over. Giv hver kugle et let tryk, så de bliver lidt flade og chokoladen ligesom flækker når den er størknet igen.

Stil på køl og nydes en efter en! Men pas på.... man kan blive afhængig...

Ingen kommentarer: