Sider

søndag den 25. januar 2015

Hurtigbagte boller / horn

Nogle gange får man bare brug for at det skal gå lynhurtigt med bagværket - f.eks som i dag hvor der er sne, og vi har været ude at slæde i flere timer. Det er koldt og når man kommer ind er der ikke noget bedre end at få en gang nybagte boller med varm kakao og flødeskum. Men at vente i flere timer på at bollerne bliver færdige, er der nok heller ikke nogen der har tålmodighed til. Derfor er disse boller bare perfekte :)

Det tager ca 30 minutter fra start til slut.

Lynhurtig hurtigbagte horn / boller - og så endda glutenfri, mælkefri og æggefri.
16 stk

50 gram gær
50 gram sukker
½ liter havremælk eller anden mælkefri mælk
50 gram smeltet mælkefri smør
2 tsk salt
ca 700 gram schär brødmix melblanding
evt æg til pensling hvis du tåler dette

Først tænder du ovnen på 260 grader. Ikke varmluft

Smuldr gæren i en skål og hæld sukker over.

Varm mælken til ca 35 grader, det er varmere end man trod.
Pisk mælk med gær og sukker, og stil skålen oven på ovnen, lad den stå her indtil gæren ligesom starter. Det skummer på overfladen når man rører med en ske, og tager ca 10 minutter.

Kom herefter resten i, altså salt, fedststof g mel. Ælt dejen godt sammen, og nu kan du så lave horn eller boller eller hvad du har lyst til.
Ved horn deler du dejen i to, og ruller ud til en cirkel som du deler i 8, og ruller sammen til horn. Du starter fra den brede side ind mod spidsen.

Læg på pladen og pensel dem evt med sammenpisket æg.

Bag i midterste ribbe ca 10-12 minutter

Fra start til slut går der ca en halv time, til du har bollerne klar. Derfor er de virkelig geniale. Hvis du tåler gluten bruger du selvfølgelig bare almindelig hvedemel, der skal du så bruge ca 800 gram.

Du kan variere hornene på alverdens måder. F.eks en lille klat marcipan i hver, så har du nogle lækre horn. Du kan komme masser af kanel i, alt muligt, i princippet sætter kun fantasien grænser.

Men lette er de at lave og de smager super godt. Så nyd endelig et lynhurtigt horn :)

Ingen kommentarer: