Sider

onsdag den 23. marts 2016

Lækre vafler og bananmilkshakeHvis der er noget vi elsker herhjemme, så er det vafler. Det er bare super lækkert, både til eftermiddagshygge, og til morgenmad en gang i mellem, fx midt i en ferie som nu.Derfor har morgenmaden i dag bestået af disse skønne vafler, serveret med en stak friske jordbær, en klat god rabarber/blomme syltetøj, og selvfølglig en god bananmilkshake til.

Vi starter med vaflerne.

Vafler

Ca 8-10 stk, alt efter størrelsen på dit jern. 

2 æg
1 dl sukker
2 dl sukkerfri sojamælk (fx den grønne fra naturlig) tilsat saft fra en halv citron
1,5 dl vand
300 gram glutenfri mel (jeg har her brugt sempers fin mix. Ved brug af fx orange finax vil jeg nok tilsætte 270-289 gram)
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1 tsk kardemomme
125 gram smeltet mælkefri smør

Æg og sukker piskes til en luftig ægteskabs, mælk og vand røres i. Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt dejen. Rør sammen, og lad hvile i 15 minutter ca. Imens smelter du smøret som røres i lige inden du gær i gang med bagningen.
Bag vaflerne flotte gyldne og sprøde. Læg dem gerne på en rist når de er færdigbagte. Det holder sprødheden.

Bananmilkshake

Frosne bananer
Mælke og glutenfri piskefløde

Jeg har ingen desiderede mål på det. Vi har altid frosne bananer i fryseren. Pakket ned i ca 6 stk pr pose. 
Jeg tager en pose op inden jeg går i gang med vaffeldejen. Ned i foodprocessoren med dem. Lad dem stå til du går i gang med at stege vafler.
Nær du går i gang med at stege vaflerne, tænder du maskinen og lade den køre bananerne til is. Når den efter en rum tid hældes der en passende mængde fløde i. Det skal ikke piskes inden, bare køres sammen med bananmassen, til du rammer en passende konsistens. Den må godt være cremet og lække som en rigtig milkshake.

Det smager virkelig godt og mætter mega meget.

Ingen kommentarer: