Sider

søndag den 31. januar 2016

Ska vi ikke byg' en snemand ?!

I Fastelavn er ved at nærme sig, og som vanlig nyder vi at være kreative herhjemme.
Min søn besluttede sig, efter lange overvejelser, at han gerne vil være snemand. Helt fint, tankerne gik straks igang, hvordan laver man en snemand til en dreng på næsten 145 cm?

Vi blev enige om at papmache måtte være vejen hjem, så vi drog afsted i Fields. Motoren på kørestolen og så ellers afsted.
Vi fandt balloner i Normal, som kan blive pænt store, og vi fik fundet tapetklister, og naboerne blev spurgt om hjælp til aviser, så havde nok.

Så måtte vi jo igang. Tre kugler. Ballonerne blev pustet op, og klisteret og aviserne kom på, gode tykke lag, tørre tørre tørre, endnu et lag og så tørre igen. Da lagene endelig var helt tørre, skulle vi igang med at skære ud, så knægten kunne komme ind i kuglerne. Vi har lavet ca 29 cm i diameter i bund og top på den nederste. Den midterste kugle er 29 nederst og 22 øverst. Den øverste er 22 cm så hovedet lige kan komme igennem uden at hænge fast.

Derefter skulle de males hvide. Det har vi bare gjort med almindelig akrylmaling. Jeg har valgt at komme hvid tape på alle kanter hvor der er skåret hul, så de ikke skærer og kradser. Jeg købte gaffatape i hvid farve.


Så fandt vi kassen med knapper frem, så den kunne få knapper på maven og en smilende mund. Guleroden er syet af stof og fyldt godt ud med bamsefyld. Vi har tegnet effektstreger på næsen, så den  ser mere ægte ud. Det er faktisk blevet ret fedt.
Hatten er limet fast med limpistol som knapper og gulerod. Den nederste kugle har vi sat et par seler fast i, som han så bare har over skuldrene. Det gør at næste kugle af sig selv holdes op plads.
Så alt i alt er vi endt ud med en ret fed snemand, og nu er vi klar til fastelavn.
Jeg elsker min søns kreativitet, han er 8 år gammel og vildt god til at være med i processen, så det er mega fedt. Vi har haft en del gode kostumer igennem efterhånden !
Ingen kommentarer: