Sider

søndag den 8. november 2015

Super lækker glutenfri og mælkefri citronmåne!


Det er ved at være pinligt, men det er jo næsten kun kager der kommer på bloggen. Egentlig fordi det er det jeg oftest bliver spurgt om. Især i glutenfri udgave. Mange har svært ved at få det til at lykkes og være lækkert.
Jeg har valgt den lette vej oftest når jeg bager. Ganske enkelt fordi jeg også er nødt til at have overskud i hverdagen. Alenemor med fysisk handicap, kørestol osv gør ikke livet lettere, slet ikke når det er så svært at få den rette hjælp fra kommunen.
Så jeg bruger ofte orange finax i mit bagværk, fordi den er let at bruge og den er let at få til at lykkes. Jeg ville gerne holde mig til at bruge rismel, majsmel, boghvede osv og blande selv, men det er helt klart lettest på den anden måde. Det gør det mere simpelt og overskueligt i hverdagen, også hvis helt nye skal have besøg af en glutenintollerent hvor de gerne vil bage noget lækkert til :)

Men her får du opskriften på en super lækker opskrift på en citronmåne. Den er gluten og mælkefri og virkelig virkelig lækker. Saftig og god.
Den var et kæmpe hit i aftes da vi var til halloween fest med sønnens klasse. Både hos børn og voksne. Der var en anden med der havde cøliaki og han var overrasket over at der både var mad og kage han kunne spise. Han var glad så det ud til :)

Citronmåne på den glutenfri og mælkefri måde!

150 gram blødt mælkefri smør (flydende becel, nutana, fri, eller som jeg foretrækker carlshamn!)*
250 gram sukker
4 æg, skal have stuetemperatur
Saft og skal af en udsprøjtet citron
2 dl sojayogurt naturel, tag ud af køl før tid for at det har bedre stuetemperatur
200 gram orange finax, eller anden glutenfri mel*
1 tsk bagepulver (dr oetker er glutenfri, der er ingen grund til at købe de dyre mærkede glutenfri)

Så gør du følgende:

Start med at tænde ovnen på 175 grader.

Pisk smør og sukker luftigt.
Pisk æggene i et af gangen. Pisk godt mellem hvert.
Tilsæt yoghurt og citronsaft og skal.
Sigt mel og bagepulver i og vend rundt i dejen. Undgå for meget piskning så du ikke pisker luften ud af kagen. Vend det gerne i dejen.
Kom dejen i en smurt springform.

Kagen bages i ca 45 minutter.

Lad kagen afkøle.

Herefter laver du en glasur bestående af 200 gram flormelis, 1 spsk af den smørtype du har valgt at bruge samt saft fra citron til det har en passende konsistens. Hældes over kagen, lad gerne løbe ned af siderne for charmeres skyld :) spis og nyd kagen.


*Hvis du ikke har brug for at kagen er uden mælk og gluten kan det sagtens lade sig gøre. Så bruger du selvfølgelig bare helt almindelig smør. Mel skal du bruge 20% mere, altså ca 250 gram hvedemel.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Ser rigtig dejlig ud!