Sider

onsdag den 21. april 2010

Crumble crumble crumble

Skal vi ikke starte ud med det lækre ;)

CRUMBLECAKE:

Ca 700-800 gram æbler
100 gram sukker
rosiner - jo flere rosiner, des mindre sukkker
1 spsk. kanel

Smuldedej:

125 g mel

125 gram smør (der kan bruges mælkefri margarine)
100 gram sukkker
Evt nogle hakkede nødder(mandler)

Fjern kernehus fra æblerne og skær dem i tynde både og læg dem i et fad. Bland sukker, kanel og rosiner - hæld blandingen over æblerne og vend det hele godt rundt, så alle æblestykkerne er dækkede af sukker-/kanelblandingen. Hæld melet i en skål sammen med smør. Bland det med hænderne, så det bliver til en smuldrende blanding - det skal IKKE samles!! Tilsæt sukker og de hakkede mandler og bland det hele let sammen, men igen, det skal IKKE samles men stadig være smuldrende. Blandingen fordeles over æblerne. Kagen sættes i en 200 grader varm ovn og bages i 30-40 minutter. Server med iskoldt flødeskum, creme fraiche rørt med vaniliesukker ELLER ahornsirup.........eller vanilieis.

Smager dejligt til sådan en hyggeaften.

Og til dagens negative brok... I dag var dagen hvor knægten skulle til mælkeprovokation, jeg har set frem til det med gru og havde det bare ikke godt imorges, da knægten skulle vækkes og i tøjet, så vi kunne komme afsted. Men det gik nu ganske fint med at komme afsted, vi har talt meget om det med at i dag skulle de tjekke om han stadig ikke kunne tåle mælk, og derfor skulle han drikke noget mælk. Vi mødte op til tiden, først en time efter kommer der en sygeplejerske for at sige hej til os. Nøj en ventetid :( Nå men de blev så enige om, at fordi han jo har fået anthihistaminer den sidste uge, skal han have en ny tid og må ikke tage medicinen den sidste uge inden provokationen - ja flot så... Det ville have været rart at vide i onsdags da han startede på anthihistaminerne...ik... Nå så vi vendte snuden hjem igen, en lang tur først med tog, så med bus, så pause og så med bus igen... Pausen blev vi enige om at tilbringe på Restaurent den Gyldne måge, han klagede bestemt ikke og nød et par timer der, med mad og lidt leg. Så dagen har da ikke været så skidt at den ikke har været godt for noget.

Nu vil jeg slutte af og nyde min crumblecake og se frem til en dag med knægten imorgen.

2 kommentarer:

Kristine Hamilton sagde ...

Mums! Lyder dejligt.
Hvis du mangler en virkelig god opskrift på blåbærkage uden mælk har jeg en på min blog på www.hamiltonsverden.blogspot.com. Ingen mælk, kun smør som jo kan byttes ud med margarine:-) Tror Lukaen vil kunne lide den!

Rosen sagde ...

Ja vi har kigget på den og overvejer stærkt at få købt blåbær - vi bager ind i mellem nogle blåbær/banan-muffins - de er dælme også guffe guffe lækre :)