Sider

torsdag den 15. april 2010

Linsegryde og mazarinkage

Namme namme nam..

Vi fik en ganske lækker linsegryde igår, meget plain og meget kedelig, men den smagte meget godt alligevel. Serveret med pasta var den helt i top, dog tror jeg klart at jeg ville foretrække ris til resten i aften, måske lige lidt mere kant, som lidt chili eller hvidløg - måske begge dele ;o)

150 g kogte grønne linser (60 g rå linser)
1 ds koncentreret tomatpure (40 gram)
1 ds flåede tomater
½ dl ketchup
1 hakket løg
1 spsk olie
100 g hakket oksekød
4 dl grønsagsbouillon
150 g majs
1 tsk basilikum
peber
½ tsk havsalt
Lidt hvidløg og chili efter smag

Sådan gør du:
Linserne koges i ca. 40 min. Tilsæt tomatpuré, flåede tomater og ketchup. Svits løg i olien i en anden gryde og tilsæt kød. Hæld linserne i kødet og tilsæt resten. Simrer et par og serveres med pasta eller ris.

Der blev guffet til fulde maver hos os begge, og bagefter sluttede vi af med nybagt appelsinmazarin, og det kan klart anbefales ;-)

Vil i have opskriften på den også?

500 g ren rå marcipan
150 g flydende becel
4 æg
130 g sukker
skal og saft af en økologisk appelsin
120 g mel
1 1/4 tsk. bagepulver

Knasende top:
200 g chokolade med orange knas
20 g becel

Sådan gør du:
Riv marcipanen på råkostjernet. Rør becel, sukker, marcipan, appelsinsaft og -skal sammen. Rør et æg i ad gangen. Bland mel og bagepulver, sigt det i dejen, og vend det rundt.
Kom dejen i en smurt form. Bag kagen ved 175 grader i 50 minutter. Tjek om den er gennembagt. og afkøl den. Når den er kold kan du med fordel komme knasende top på - det gør den kun endnu bedre ;)

Så det gør du på denne måde:
Smelt chokoladen og becel i microovn eller over vandbad. Rør rundt i blandingen og smør chokolade-blandingen over kagen. Lad chokoladen stivne.

Ellers går der stille og roligt her. Pollensæsonen har for alvor sat ind, det kan mærkes, også hos mindsten som desværre har høfeber. Han slog ikke ud på priktesten, da vi var til allergitjek, men han reagerer slemt, især med øjne og næse. Så nu er han og jeg kommet i behandling. Nu må det godt gå fremad.
Desværre skal han mælkeprovokeres i næste uge, jeg ser bestemt ikke frem til det :( øv altså. Tanken om at han skal blive så syg, det gør ondt langt inde i mig. Men det skal bare overståes. Det er vi nødt til.

Knægten blev jo tre år gammel den 30 marts, og blev fejret med bravour. Han fik nogle virkelig fine og lækre gaver og han nyder at være blevet en stor dreng. Han er stadig helt høj efter at have lært at cykle. Det er så vildt at se en dreng der kun lige er fyldt tre år, bare cykler rundt på en helt almindelig cykel. Ikke mindst så stolt som han selv er over sin cykel. Vi nyder livet i vores nye hus, vi nyder hverdagene, og mor nyder sit arbejde. Tingene skal nok stille og roligt fremad, selvom det i perioder er lidt hårdt og tærer. Men foråret er kommet for at blive, det skal nok blive en dejlig sommer :)

Ingen kommentarer: