Sider

mandag den 5. april 2010

Lækre kager, cykelture og højt humør

Der er fuld fart over feltet her i påsken.
Lørdag var vi i Fields fra 11-15, for at hjælpe Aids-fondet med at sælge røde næser, til fordel for Humor mod Aids. Knægten var klædt ud, og charmede sig ind hos mange, og fik mange penge i bøssen. Det var super hyggeligt, og vi havde en dejlig dag :)

Om fredagen fik han en lidt forsinket fødselsdagsgave. Jeg fandt en billig brugt Winther cykel til ham, som han selvfølgelig skulle have. Knægten er gået i skarp trænning, for at lære at cykle uden støttehjul og med pedaler. Det er lidt hårdt at lære det, men det skrider stærkt fremad. Allerede anden øvedag mestrer han det super godt, og skal nu bare have lært at starte og stoppe på egen hånd, så jeg ikke skal gribe ham *g* Men det er altså bare noget helt specielt når sådan en lille treårig kommer cyklende på en hel almindelig cykel *lurve*

Nåå jo han blev jo også tre år i denne uge, min lille store mand! Det må i få mere om en anden gang, for jeg ville jo egentlig dele et par opskrifter med jer. Vi elsker at bage, og vi vil egentlig gerne bage nogle lidt sundere kager, så det ikke er helt så forbudt ;) Derfor har vi været igang med at eksperimentere lidt... Det er der kommet en gulerodskage og en chokoladekage ud af.

Først den halvsunde gulerodskage:

200 gram dadler
2 ½ dl kogt vand
4 æg
4 spiseskefulde olie
250 gram speltmel (helst sigtet, men jeg brugte usigtet)
1 1/2 teskefuld bagepulver
1 teskefuld kanel
½ teskefuld kardemomme
½ teskefuld salt
250 gram revne groft revne gulerødder
100 gram hakkede rosiner
50 gram hakkede mandler

Hak dadlerne og hæld det kogende vand over dem, og lad det køle lidt ned. Imens blander du de andre ting sammen, når vandet er kølet lidt, blender du det sammen til en mos, og tilsætter det i dejen. Kommes i ovn og bages ca 40 minutter ved 160 grader varmluft. Lad afkøle og nyd den så. Den er lidt grov i det, men det gør intet i min verden :)

Og en chokoladekage med speltmel:

350 gram speltmel (helst sigtet, jeg brugte usigtet, det gør den lidt grovere)
400 gram rørsukker
4 æg
75 gram god mørk Kakaopulver (helst 60%)
1 dl. olivenolie
1,5 dl. mælk / rismælk /
1 knsp fint salt
1 tsk bagepulver

Bland alle tingene sammen i en skål, og tilsæt 1½ dl kogende vand og rør det sammen til en færdig dej. Hældes i bageform og bages ca 40 minutter ved 160 grader varmluft.

Det er klart gulerodskagen der er sundest, da der er tilsat meget sukker i chokoladekagen - men næste gang prøver vi os også frem med daddelpure. Det giver en god smag, og en god konsistens i kagen :)

Bon appetit.

Ingen kommentarer: