Sider

onsdag den 23. juni 2010

Selleribøffer og lækker hurtig kage

Jeg havde lidt rester der skulle bruges i dag, så menuen måtte stå på selleribøffer. Og jeg skal simpelthen blive bedre til at tage billeder, for igen har jeg ikke fået det gjort - men når vi engang får det igen, så må jeg bestemt gøre det, for den skal helt klart gentages. Det var en ny opskrift jeg fandt denne gang, og de smagte vidunderligt.

4 store selleribøffer:
400 gram groft reven selleri
100 gram groft reven gulerod
1 dl reven ost
3-4 reven fed hvidløg
2 dl rasp
2 store æg

godt med olie til at stege i.

Det hele blandes sammen og æltes sammen så det kan blive til bøffer. Steges gyldne ca 4 minutter på hver side. Jeg lavede dem godt flade så de blev mere lækre.

Som tilbehør stegte jeg nogle tomatskiver i olivenolie, samt nogle skiver ananas, og knægten fik lidt spaghetti til. Det smagte virkelig dejligt og det var ikke til at smage at det faktisk var selleri man sad og spiste - normalt er jeg nemlig ikke så vild med selleribøffer ;o)

Til dessert fik vi en lækker mikroovnskage - det kunne ikke gøres hurtigere og den smagte også dejligt ;o)

Den er god nok! Man kan bage en lækker chokoladekage til 1 person (eller 2 der ikke er så grådige) på 5 minutter. Denne opskrift må jeg tilstå at jeg har tyvstjålet fra denne hjemmeside. Til gengæld har jeg oversat den for dig. :-)

I et stort krus der kan tåle mikrobølgeovn blander du

* 4 spsk mel (gerne spelt)
* 4 spsk rørsukker
* 2 spsk kakao (gerne valrhorna)
* ½ tsk bagepulver

Miks det godt sammen med

* 1 æg

Tilsæt

* 3 spsk olie
* 3 spsk mælk (knægtens var mælkefri af rismælk, min med kærnemælk)

Rør det godt sammen.

Sæt kruset i mikrobølgeovnen på højeste styrke (min går op til 900 W, og det er fint) i 3 minutter. Kagen hæver op over krusets kant.

Lad kagen hvile i kruset et øjeblik, og vend den så ud på en tallerken. Voila – verdens hurtigste og nemmeste chokoladekage!

(P.S. Den smager langt bedre end den ser ud – lad dig ikke narre ;-) )

Ingen kommentarer: