Sider

lørdag den 11. december 2010

Julestemningen sniger sig nærmere


I dag har stået på hyggedag, med shoppetur til Sverige. Vi var løbet tør for mælk til knægten og jeg, så vi måtte have lagrene fyldt op igen. Det er altså tungt at cykle afsted med 16 kg på cykelstolen aka min søn, samt 18 liter mælk og alt det løse der skulle bruges. Smør, fløde osv som vi kan tåle. Men nu er lagrene fyldt op, og hvad var bedre end lige at bage klejner da vi kom hjem?

En dejlig portion klejner, til de næste par dages hygge, lidt marcipankonfekt, og lidt ekstra julepynt. Knægten er vild, og hans lille juletræ han fik af nissen sidste weekend, er blevet pyntet endnu mere op, vi fik en dejlig pakke i dag, med lidt julepynt i. Pussen blev sat i vinduet lige inden sengetid, og så kan vi jo kun håbe på, at nissen kigger forbi i nat, med en lille ting, han har i hvert fald forkælet med et par pebernødder :)

Julen har stået til fald i år for vores vedkommende. Knægtens astma har været ret voldsom de sidste par måneder, som har medført at han blev sat på noget meget dyrt medicin. Det har ædt budgettet fuldstændig op, og det så ud til at vi ikke fik noget juletræ, jeg vidste simpelthen ikke hvordan jeg skulle få råd, men vi blev reddet! Nogle meget søde mennesker har hjulpet os lidt. Vi får et kæmpe juletræ i næste uge, vi får lyskæde til træet, og vi har fået lidt dejligt juletræspynt, og en nisse har fortalt at der også kommer et par gaver til min søn og jeg. Jeg er næsten helt pinlig over det, men det er så rart, at nogen er trådt til og har hjulpet os ud af det, jeg håber at jeg næste år kan give retur til nogle andre. I år har jeg ikke mulighed for at glæde særlig meget, kun ved at tilbyde lidt lækkert hjemmebag, eller aflagte ting fra knægten. Men jeg håber at de folk ved hvor meget det betyder for os. Min søn glæder sig virkelig meget til at få juletræet, men det gør jeg også. Det bliver virkelig dejligt !!!

Det varmer langt ind i hjertet, at nogen vil hjælpe os ud af det, så jeg er sikker på at både min søn og jeg kan få vores astmamedicin!

Glædelig december til jer alle sammen, og et par opskrifter må i hellere få med ;)Klejner

½ kg mel
175 g sukker
125 g margarine
3 spsk mælk
3 æg
fintrevet skal af 1 citron

Friturefedt til stegning: Ca. ½ kg pr. kg mel

Smuldr margarinen i det meste af melet (gem lidt til udrulningen). Bland sukker og citronskal i. Tilsæt æg og mælk og ælt dejen til den slipper hænderne. Lad den hvile i mindst 1 time og gerne til næste dag.

Dejen rulles ud i knap ½ cm tykkelse, skæres ud og vrides. Fedtet varmes op til en tandstik får bobler på, når den stikkes i. Klejnerne steges til de er gyldne på begge sider og dryppes af på fedtsugende papir (herhjemme er det avis dækket med køkkenrulle).

Hvis de skal opbevares i mere end en uges tid, kan de med fordel fryses ned, for så bliver de ikke tørre.

Marcipankonfekt på den ultra lette og lækre måde!

Tag en klump god marcipan, tril små kugler, i den størrelse du lige lyster, og vend dem rundt i kakao, kan klart anbefale at bruge valrhorna kakao! Det gør dem kun endnu mere lækre, og så nyder du bare smagen, men husk, gem nu nogle til juleaften. Knægten var meget hjælpsom i dag til at trille en hel dåse, men vi måtte jo liiiiiige smage.... ups ;o)

Ingen kommentarer: