Sider

mandag den 20. december 2010

Når man bliver helt overvældet!

Julen er hjerternes fest siger man. Julen handler om kærlighed, nærvær, og om at give hinanden gaver og have det rart sammen.

Julen for mig har aldrig betydet det helt store. Men efter jeg fik min søn har jeg sat mig for, at jeg skal lære at elske julen, jeg skal lære at holde af den, og jeg skal glæde mig. For mig skal der være sne i december måned, det kan ikke blive jul uden sne, så i år har jeg lettere ved at fange julestemningen. Jeg glæder mig faktisk!

Min søn har en alder nu, hvor han også virkelig glædes over tingene, han sætter pris på tingene og kan virkelig udvise en stor oprigtig glæde, og han render og synger julesange, det er så hyggeligt. Forleden begyndte han at synge "der er noget i luften" <3

Men i år er også et meget anderledes år for mig. Mange ting er sket, både gode og dårlige. Det største der nok har været sket, er at vi flyttede til Sjælland fra Århus. Det har været det bedste valg jeg nogen sinde har taget for mig og min søn. Vi har det rigtig godt her, og jeg har på ingen måde fortrudt mit valg om at flytte.
Økonomien har derfor været rigtig stram, der har ikke rigtig været råd til at spare op til noget som helst, selvom jeg har forsøgt. Da jeg endelig fik lidt luft skulle min søn starte på noget andet, og meget dyrt medicin, som gjorde at vores rådighedsbeløb pludselig blev meget mindre. Pludselig skulle vi få meget få penge til at løbe rundt, og det er svært! Jeg er vant til at leve for meget lidt, men pludselig at få halveret det beløb der næsten er umenneskeligt, ja det er altså ikke sjovt !

Derfor søgte jeg i år om julehjælp. Min søns højeste ønske var at få et juletræ med lys på, som han kunne danse rundt om. Han ønskede sig ikke andet, når jeg spørger ham svarede han at han bare ønskede sig et juletræ med lys på. Men det var for mig meget uoverskueligt at finde 3-400 til et juletræ. Og så er det nu at jeg bare er helt overvældet. Jeg har oplevet så meget godhed i år, at jeg virkelig slet ikke kan overskue det. Folk jeg ikke kender og ikke aner hvem jeg er, har hjulpet os mere end jeg nogen sinde vil kunne gengælde.
For en uge siden fik vi et kæmpe stort juletræ, det er simpelthen så smukt. Vi har modtaget en juletræskæde til at komme på træet så han kunne få lys på. Vi har modtaget små pakker, så han bliver i år jordens lykkeligste dreng. Han glæder sig. Vi har modtaget julehjælp fra Dansk Folkehjælp, og det har virkelig redet os.

Jeg håber at de folk der har hjulpet os virkelig ved hvor meget det betyder for os. Det betyder så uendeligt meget, at nogen har ville hjælpe mig i år, det betyder rigtig meget for os, at andre mennesker har hjulpet til, at julestemningen virkelig er kommet ind i vores hjem.

Jeg håber at jeg næste år kan være med til at glæde andre, lige så meget som andre har glædet os i år. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at vi ville få så mange fine ting. Jeg glæder mig til at se min søn, når han skal pakke julegaver op og jeg ved at han vil sætte pris på hver eneste gave han får !

Den bedste gave er nok min lille drøm der går i opfyldelse. Jeg har længe haft et ønske om, at få mit eget symærke, sådan at når jeg syr tøj, at folk kan se at jeg har syet det. Dette bliver nu realiseret og jeg glæder mig til posten kommer med mine mærker. Jeg er så glad for, at nogen ville hjælpe mig lidt i gang med det. Så nu kommer der til at stå "fragilewithlove" i alt det tøj jeg syr. Det bliver virkelig dejligt. For alt mit tøj er syet med kærlighed.

Så tusinde tak til jer dejlige mennesker, der har hjulpet os denne jul, tusinde tak til jer der har hjulpet os, tusinde tusinde tak. Tak er kun et fattigt ord siger man, men i den her situation er tak virkelig kun et fattigt ord. Jeg sætter så uendeligt meget pris på det !!! Jeg tror aldrig jeg har grædt så mange glædestårer som denne december, over alt den godhed vi har mødt. Min søn mangler ingenting!

Og for at afslutte i god stil, må jeg hellere give jer en opskrift. Jeg har lovet nogle af de dejlige mennesker, der har hjulpet os, at give en opskrift på de famøse falaffelvafler. Så hermed bliver den videregivet, så andre kan smage denne skønne opfindelse som vi fik lært at lave for noget tid siden.

Men jeg må nok skuffe jer, for nogen egentlig opskrift forefindes ikke, så her kommer der bare ingredienserne, så må man selv prøve sig lidt frem ;o)

Udblødte kikærter (evt fra dåse)
løg
masser af persille - seriøst masser af persille!
et par rå kartofler
et eller to æg, alt efter hvor mange kikærter
hvidløg, masser af hvidløg
spidskommen
lidt kardemomme
salt og peber
lidt bagepulver
og gerne lidt citronsaft

Så kommer du bare det hele i foodprocessoren og kører det til en fin lind konsistens. Hvis du synes det bliver for tykt kan du tilsætte lidt vand, men det skal være sådan at det skal presses ud i vaffeljernet!

Når du har en fin masse sørger du for at vaffeljernet er godt varmt og så kører det ellers bare derudaf. Men husk! De skal have lidt længere tid end man lige regner med. Smør første gang med lidt olivenolie så de slipper.

De kan bruges til mange ting! Vi spiser dem gerne bare med nogle grøntsagsstave og dippe dippe dip til. Smager godt og mætter godt. Kan også sagtens bruges i pitabrød, som snack på turen osv <3

Ingen kommentarer: