Sider

lørdag den 8. januar 2011

Man må tage det sure med det søde!

Det har været en meget overvældende jul i 2010, for min søn og jeg. Jeg kan stadig ikke komme mig, over al den godhed vi har mødt.
Min søn elsker sine julegaver, og det gør jeg også. Vi har haft en meget hyggelig og dejlig juleferie, hvor vi rigtig har fået kigget på tingene og leget med dem.
Vi har leget med tingene dagligt, og har mange sjove stunder! Det er super hyggeligt.

Jeg har desværre startet året med virkelig mange smerter i hoften, og skal nu henvises til ortopædkirurgisk igen, for at finde ud af, om der er noget der kan gøres. Det er så slemt for tiden, at jeg end ikke kan ligge på venstre side, pga smerter. Det er dybt ubehageligt.

Men ellers nyder vi sneen i fulde drag, og er begge meget kede af, at den lige i skrivende stund er ved at forsvinde, pga regnen!
Vi fik ellers bygget en kæmpe stor snemand forleden dag, vi besluttede at bruge nogle timer ude i sneen, og nøj hvor vi havde det sjovt. Resultatet blev denne Snemand, på knap 190 cm.Desværre var der nogle der synes det var meget sjovt, at vælte og ødelægge vores snemand, og knægten var meget meget ulykkelig. Jeg forsøgte så godt jeg kunne, at rette op på den, så der står nu en væsentlig mindre, men lidt spøjst snemand i haven!

Ellers må i hellere få forklaringen på overskriften ;o)
Vi har nemlig fået Kylling i Sur Sød sovs i dag, det smagte ganske glimrende! Det er første gang jeg har prøvet at lave det, og det blev vi begge yderst tilfredse med !
Så opskriften må i hellere få:Kylling i sur sød sovs med grøntsager og ris
Retten giver 4 gode portioner!

Ingredienser:
250 gram rå kyllingekød skåret i strimler
300 gram Løg, pillet vægt snittet i grove tern
400 gram Champignoner, renset vægt, skåret i grove skiver
1 Grøn peberfrugt, strimlet i små strimler
0.5 dåse Ananas (frisk ananas kan sagtens bruges)
1 spsk Dijonsennep
2-3 dl Tomatketchup
Salt
2 tsk stærk karry
1 tsk Paprika
2 tsk Olie

Ris hvad der svarer til fire protioner koges undervejs!

Sådan gør du:

Varm en gryde op uden olie og svits karry og paprika et øjeblik under omrøring. Hæld de svitsede krydderier i en skål.

Kom 2 tsk olie i gryden. Svits løget heri. Tilsæt kødet og lad det skifte farve i gryden. Kom champignonskiverne i og svits til champignonerne begynder at afgive væde.

Tilsæt de svitsede krydderier, sennep, ketchup, peberfrugt og ananasstykkerne. Kom 1 dl vand i saucen og lad kødet koge mørt. Smag til med salt og server med de kogte ris. MUMS!

Ingen kommentarer: