Sider

søndag den 3. februar 2013

Syvejledning til hurtig og nem håndklædeturban

Det er simpelthen intet mindre end genialt!

En håndklædeturban, som er super let og hurtig at sy, og som ingenting vejer, men alligevel passer rundt om hele håret, selv til langt hår. Der er en lille elastik i enden, så den hurtigt sættes fast og bliver fast! Det sidste er sådan set ret så vigtigt ;) Synes ofte det bliver tungt og falder ned hvis man bruger et almindeligt håndklæde.
Jeg blev spurgt om jeg kunne sy en, og tog udfordringen op. Jeg fandt en engelsk tegning af hvordan, og lavede den så efter den. Jeg vil prøve at give jer en tegning af det.

Du køber et håndklæde der er stort nok. Jeg har brugt et 100x50 cm, og har kunne få to af et.

Så tegner du ind på håndklædet med ovenstående mål. Husk at lave fold på håndklædet så du får dobbelt lag.

Herefter tager du et stykke elastik på ca 16 cm, folder det på midten, og sætter det fast med en nål, ca 8 cm fra yderkanten i den brede ende. Dette stykke elastik skal bruges når den er helt færdig og i håret, for at holde den på plads.

Herefter syr du begge stykker sammen, jeg syr på en overlocker, hurtigt og let. Vend den om og den er klar til brug.

Hvis du vælger det store håndklæde, så der er til to stk, skal du ydermere bruge noget at kante med til nr 2. Jeg brugte elastikkantebånd. Det var det letteste.

 Det er nu afprøvet både af min søn og jeg, og jeg må indrømme at jeg faktisk er ret godt tilfreds! Det bliver siddende på plads, det fylder ingenting og falder på ingen måde af. Det er alligevel ret genialt!


Ingen kommentarer: