Sider

fredag den 8. marts 2013

Spaghetti og pølser - totalt fredagsmad!
Vi har været hjemme siden Onsdag i sidste uge, og mor her må indrømme at hun kører på de sidste tangenter nu. Det er ved at være lidt (meget) hårdt...
Normalt synes jeg ikke det er hårdt at være mor og klare opgaven alene uden hjælp, men lige pt gør jeg.

Min søn blev ringet hjem Onsdag i sidste uge, jeg var kun lige kommet ind af døren og lå og slappede af inden jeg skulle hente ham. Pædagogen ringede at min søn lå med høj feber som var kommet som et lyn fra en klar himmel. Han var virkelig skidt. Jeg hentede ham hjem, jeg måtte bære ham, han kunne ikke gå på sine ben.
Torsdag havde han bestemt ikke fået det bedre. Han hverken ville spise eller drikke, og lige pludselig gik han i kramper. Han lå et par minutter og krampede, med høj høj feber. Heldigvis har jeg passet børn tidligere med feberkramper, så jeg blev ikke helt så forskrækket, som jeg tror jeg ville være blevet ellers. Jeg så det an og lagde ham på siden da krampeanfaldet var overstået. Min veninde kom om aftenen og passede min søn, mens jeg skulle til et vigtigt møde i børnehaven. Her var han stadig dvask og ville ikke rigtig noget, spiste ingenting og sad bare passiv i sofaen og så tv. Da jeg kom hjem igen gik det egentlig bare ned af bakke.
Han havde yderligere to anfald af feberkramper om aftenen, igen tog jeg det rimelig roligt - det der nok bekymrede mig mest var at han var så sent debutant, normalt får børn feberkramper første gang mellem 1 og 2 år... Men ikke som lige knap 6 årig. Jeg valgte Fredag at opsøge lægen, her blev hun med børneafdelingen enig om at jeg skulle udstyres med stesolid, i tilfælde af at han fik flere kramper, og skulle så behandle ham hvis de varede over 3 minutter. Uanset hvad skulle der ringes 112 i det tilfælde og han skulle indlægges. I alt fra Torsdag formiddag til sent Fredag aften havde han 8 krampeanfald, hvor det ene varede lige over 4 mintuter, jeg nåede ikke at behandle ham med Stesolid.
Jeg følte mig egentlig stadig rimelig rolig, og valgte at se tiden an. Lørdag lå han bare i sofaen og sov det meste af dagen, Søndag blev vi indlagt, først en tur forbi vagtlægen, barnet var virkelig syg! Herefter en tur på børnemodtagelsen... Her gik det ikke længere. Vi røg op på børneafdelingen til observation...
De var noget bekymrede for ham, fordi han ikke indtog væske og mad, og at han var så sent debutant med så mange kramper på så kort tid. Vi fik dog lov at tage hjem om aftenen, da jeg ikke kunne overskue en overnatning på børneafdelingen. Vi fik instrukser med hjem, hvad vi skulle gøre osv. Det var jeg ok tryg ved. Det var rart at komme hjem i egen seng.

Han har heldigvis ikke haft kramper siden Fredag aften, men det at han har været så syg og sløj i så mange dage, det har godt nok tæret på mig. Jeg er så træt og smadret, at jeg snart ikke kan stå op mere. Jeg håber virkelig på, at han kan komme i børnehave på Mandag, så jeg kan få noget ro og hvile. Lige nu synes jeg godt nok jeg under hårdt pres. Som sagt er jeg normalt ikke sådan lige at vælte af pinden, men lidt forkælelse ville ikke være af vejen... overvejer hvad jeg skal gøre af godt for mig selv, om det skal være at bage en kage, eller hvad det nu lige kunne være. Karma må godt snart komme herhjem!

Nå - men altså... I går og i dag har barnet endelig efterspurgt lidt mad. Det er meget begrænset hvad han indtager, men der kommer heldigvis lidt ned. Derfor fik jeg den skøre idé i dag, at jeg da ville lave pasta og pølser med ketchup - hvilket barn elsker ikke bare den ret? Den er så underlødig og man får bare aaaaaaaaaaldrig lov at få den, men i dag skulle det være - i håb om at få ham til at spise lidt. Og derfor har vi lavet ekstra sjov ud af det. Vi har lavet tricket før - men det gør det ikke mindre kedeligt.

Det du skal bruge er ganske simpelt!

En pakke pølser og noget pasta, de lange du ved!

Så skærer du pølserne i stykker og kommer så pasta igennem, så de hænger på som en tråd, det ser ret sjovt ud og er endnu sjovere at spise.


Derefter skal de bare koges som man nu koger pasta - det er super let!


En sjov og lidt skør idé her Fredag aften. Den skal bare nydes og så må der hygges !

Rigtig god weekend til jer alle - håber i slipper uden om sygdom - her må det meget gerne vige bort meget snart! og så vil jeg drømme om chokolade og blomster og hygge og forår og varme og min have jeg vil glæde mig til at komme igang med!

Ingen kommentarer: