Sider

fredag den 5. april 2013

Du må aldrig lade dig gå ned på is!

Flødeis er bare no go når man er mælkeallergiker, for fløde er bare ikke lige noget man tåler. Samtidig bliver det også bare super kedelig, når man gentagne gange skal nøjes med sorbet og sodavandsis. Det er nu en gang bare ikke det samme som en rigtig flødeis!

Heldigvis er der faktisk hjælp at hente. Både til at lave det selv, men også til at købe det. Desværre er udvalget i Danmark meget begrænset, og sælges kun få steder. Jeg ved nogle Coop forretninger har, samt Irma, men ellers er det meget begrænset. Spørg spørg spørg i forretninger, gør dem opmærksomme på det, for der findes faktisk flødeis til os der ikke tåler mælk!

Men! Indtil man i Danmark begynder at komme op på dupperne, så er det faktisk muligt at købe det i Sverige, fordelen er at det er billigt, det er selvfølgelig bare totalt ufedt, når man bor i Jylland, for så kommer man ikke bare lige til Sverige for at købe is. Men os der har muligheden, brug den! Der er så mange fede og lækre mælkefrie ting, ost, mælk, bagværk, og ikke mindst IS! Og det er det det hele skal handle om i dag!

Jeg vil vise dig lidt af det man kan få. Jeg kan desværre ikke entydigt skrive hvor du kan købe det, men jeg har købt disse i Ica der ligger i Mobilia centeret i Malmö. Her har de et ganske stort og fornuftigt udvalg af is, både helt mælkefrie, og nogle der kun er laktosefri. Det er endda muligt at få en isvaffel, som både er mælkefri, og glutenfri! Det er fedt! Rigtig fedt, og min søn er en meget meget glad dreng, efter vi erfarede det.

Nogle billeder vender forkert og jeg har ikke fået alle is med, men bær over med mig, jeg skal nok komme efter det og få det vendt korrekt og få alle de is med som vi har i fryseren lige pt.

Vi starter ud med en lækker is fra Lovice, med nougat og chokolade. Den smager rigtig lækker og har bare en god konsistens. Lækker og cremet og minder rigtig meget om rigtig flødeis synes jeg! Den er mælkefri og glutenfri og æggefri og det er IS :o)

 Dernæst har vi to lækre is fra Oatly, disse er baseret på havre, så tåler du ikke gluten, skal du være opmærksom på det, nogle tåler det, andre ikke. Jeg kan godt klare det med min mave, i begrænsede mængder. De laver fire forskellige slags hvad jeg kender til. En vanilie/karamel, en jordbær, en chokolade, og en ren vanilieis. Igen er den lækker i konsistens, cremet og lækker. Æggefri, og mælkefri IS

 Så er der en fra Tofuline, en trefarvet is, dette er min søns farvorit og billedet vender på hovedet, jeg skal nok sørge for at få det vendt korrekt når jeg lige hitter ud af det! Men den er ganske ok, ikke min farvorit, men den smager godt og den kan bestemt spises! Igen, mælkefri, æggefri og glutenfri og det er IS


 Så er der endnu en fra Lovice, denne gang med blåbær, og jeg må bare sige det, kommer i til Sverige - så køb den køb den, uhhh den er simpelthen bare så dejlig og lækker!!! VIRKELIG meget! Jeg er sindsygt glad for denne is, den smager himmelsk!


 Endnu en is fra Tofuline, denne er en ispind som simpelthen fortjener rigtig meget ros med på vejen, den er lækker, cremet og har en virkelig god smag! Chokoladen gør den bestemt kun bedre! At kunne spise sådan en is, jamen hvad er bedre?

Ingen kommentarer: