Sider

søndag den 16. juni 2013

Pizza til aftensmad, pizza til morgenmad, pizza til al mad, pizza gør mig så glad!Især hvis du spørger min søn ;o) Han har en stor stor forkærlighed for pizza, så vi bager mange af disse herhjemme.

Advarsel - langt indlæg!

Vi skulle til sommerfest i SFO'en, og der er de meget kendte kagekonkurrencer, hvor den flotteste kage vinder en præmie.

Indrømmet, hvor egoistisk det end er, synes jeg det er FEDT at deltage i disse kagekonkurrencer. Jeg nyder at bage kagen og dekorere, og vi har da også god evne til det, vi har vundet 3 år i træk i børnehaven, og nu i SFO'en løb vi med en 2. plads for flotteste kage. Flere var dog ikke enige, og synes bestemt vi skulle have vundet - sjældent har jeg fået så meget ros for mine kager som jeg fik fra forældre til sommerfesten. Det var sgu helt underligt at fremmede forældre stod der og roste min kage og var virkelig imponeret over dem.

Og hvad havde vi så lavet? Jeg tyvstjal ideen fra en anden, og lavede to forskellige Deep pan pizzaer. Altså af kage og dekoreret ! De blev fede og de blev gode. Og jeg har lovet at jeg gerne vil dele opskriften med jer, og hvordan jeg har gjort det! Så selvfølgelig holder jeg ord, at jeg har været lidt (meget) langsom til at få lavet indlægget, handler om at jeg for tiden er ret begrænset i min hverdag pga mit handicap. Men nu kommer indlægget, og så håber jeg jo bare i kan bære over med mig.

Kagen er en simpel BANANKAGE i luksus udgave. Den smager helt igennem vidunderligt. Den er afprøvet i mælkefri, æggefri og glutenfri version, den er afprøvet alle tre på en gang og kun nogle af dem i kombi. Uanset hvad smager den vidunderligt og ER virkelig en luksus kage med banan. Den er svampet, lækker og fugtig og bare... SUPER god!

Opskrift på luksus banankage

350 g margarine (Carlshamn eller flydende Becel for mælkefri)
600 g sukker
6 modne bananer
6 æg (No egg svarende til 6 hele æg)
100 g hakkede valnødder (mandler kan bruges)
100 g hakket mørk chokolade (tjek for glutenfri version)
75 g havregryn (husk en glutenfri version)
2 dl kærnemælk (2 dl havre eller sojamælk - jeg bruger den blå fra naturlig med vanille - og så saft af en halv citron)
3 tsk natron
½ tsk salt
3 tsk vanillesukker
575 g mel (brug endelig Shär mix C - men ellers bare glutenfri mel - men kan klart anbefale Shär)

evt glasur af flormelis, reven appelsinskal og lidt appelsinsaft

Jeg plejer bare at komme det hele i en skål. Alt det tørre i bunden og så det både ovenpå, og så bare pisk godt og grundigt, ca 1 minut på laveste og 3-5 minutter på højeste. 


Bages ca 40 min ved 175-200 gr (varmluft)

For at lave pizzaerne er det vigtigt at du bager i en rund form. Der er MEGET dej i denne portion, så du får uden problemer til 2-3 "pizzaer", jeg fik 2 pizzaer og et juletræ ud af portionen og alle kagerne var høje og flotte, faktisk måtte jeg skære væk på de to pizzaer, fordi de var for høje til bakkerne.... 

Nå, men nu skal du i gang. Du skal en tur forbi pizzamanden, her skal du købe en, eller hvor mange du nu skal bruge,  deep pan pizza æsker. Hvis pizzamanden er i godt humør kan du charmere dig til dem. Det gjorde jeg selvfølgelig ;o) Men jeg har også en evne der he he 

Til at dekorere med skal du bruge fondant og pastafarver. Fondant har jeg købt her, hvor det er både glutenfri, mælkefri og æggefri. og pastafarver har jeg købt her, og der kommer lige en advarsel, siden er stærkt vanedannende og faktisk rigtig billig! Helt præcist har jeg købt disse, som jeg også har omtalte i et tidligere indlæg om larven

Du starter med at farve en passende klump lidt brunlig, så det minder om pizzadej, det behøver ikke være helt jævnt, for det giver strukturer i dejen, som gør det mere realistisk.Så ruller du det tyndt ud, jeg bruger lidt florsukker så det ikke klister fast i bordet. En god ide hvis det er for stivt og tungt at arbejde med, er lige at varme det få sekunder i mikroovnen. Det gør det meget medgørligt. Men rul tyndt ud, og læg det over kagen. Masser det stille og roligt ned over kagen, så der ikke dannes folder. Det lyder måske ikke lige til, men det er faktisk utroligt nem, tag et lille stykke af gangen. 

Så skal du have lavet noget tomatsovs. Det er lavet af smørcreme som jeg har farvet rødt. Jeg har lavet en smørcreme af smør, florsukker, en smule citronsaft og så rød pastafarve. På med smørcremen, godt ud til kanterne. 


En Pizza uden ost er ikke en pizza, derfor skal du selvfølgelig også have ost på ;o)


Jeg har brugt en hvid mælkefri chokolade, fri for gluten og æg og mælk. Jeg kiggede rundt på google og det lykkedes mig at finde hvid chokolade. En ting jeg faktisk har savnet ganske meget. Jeg har prøvet to forskellige slags nu, og må indrømme at de smager godt. De er forskellige i deres måde at være på, så alle de forskellige slags skal indkøbes og afprøves. Helt bestemt! For hvid chokolade er bare luksus. Men tilbage til pizzaen, riv det ud over pizzaen gerne et godt lag.

Så skal du have pynt på. Som skrevet lavede jeg to, en med skinke og ananas og en med peperoni, oliven og champignion. For at få osten til at smelte, kan du med fordel lige komme den under grillen i ovnen i et par sekunder. Så smerter det lidt sammen og ser meget mere autentisk ud. Ydermere har jeg med en pensel malet lidt beige pastafarve på for at få den til at se rigtig pizza fedtet ud ;o)

Her har du et billede af et stykke pizzakage. Den var virkelig god. Her bagt uden gluten og mælk.


Fordi vi havde ekstra dej i overskud, hjalp jeg min søns veninde med at lave en kage også - det var bare et simpelt juletræ, som dog også gjorde stor lykke. Jeg har bare pyntet med almindelig glasur (fulgt som foreslået oppe ved opskriften på kage) og så lidt pynt lavet af fondant. Super let og super lækkert! og til sidst et lille drys sne af florsukker.
Ingen kommentarer: