Sider

søndag den 7. marts 2010

Er min far i himlen?

Igår morges fik jeg lidt af en opvågning med knægten. Jeg lå og sov sødt, pludselig puffer han lidt til mig og spørger meget bevidst; "er min far i himlen?" hvad mener du spørger jeg. "jamen mor, er min far i himlen?" Nej skat, din far er i Afrika, i Cameroun hvor han bor. "er min far så lissom en stjerne oppe i himlen?" Hmm ja det kan man vel godt sige man kan gøre som om han er en stjerne hvis man savner ham, eller hvad? "så er han min ynglingsstjerne mor"..... og tilbage ligger jeg bare stadig ikke helt vågen og søvndrukken og skal have en samtale af den kaliber med min søn... og lidt sødt var det jo også.

Nå men vi havde en god snak om hans far igår eftermiddag da han havde sovet til middag. Vi fik talt lidt om hvem han var og hvordan det var i Afrika, det var nu lidt hyggeligt alligevel. Men hold op nogle spørgsmål den knægt efterhånden kan stille.

Og her til morgen blev vi enige om at lave nogle lækre koldhævede speltboller til morgenmad, fandt en lækker opskrift på nettet i aftes som jeg satte over og bagte her til morgen. De gjorde stor glæde, han åd rub tre stykker væk med mandelcreme. Namme nam som han sagde de smager godt.

Skal i have opskriften?

5 dl koldt vand (jeg brugte dog en liter)

10 g. gær

10 g. salt

½ dl. olivenolie

ca 1 kg speltmel (jeg erstattede de 150-200 gram med havregryn i stedet for at få lidt sødme)

Rør det hele sammen i en skål så det har en god tyk konsistens som en tyk røredej, stil på køl natten over og om morgenen klatter du det bare ud på bagepladen og bager i ovnen 20-30 minutter ved en forvarmet ovn på 220 grader. Skal ikke efterhæve.
De smager skønt!
Billedet må i lige drømme jer til ;o)

Ingen kommentarer: