Sider

onsdag den 24. november 2010

Nu er der kun en måned til jul :o)

Og her i huset glæder knægten sig helt ekstremt til juleaften. Han er overbevist om at det er NU at det er jul, for der er jo sne - men jeg har måttet skuffe ham og fortælle at der er en hel måned til. Han accepterede det dog.

Men i anledningen af, at der kun er en måned til jul, må i hellere få en opskrift på en mælkefri risalamande, som endda smager så englene synger!

SÅDAN GØR DU:
Start 2 dage før risalamanden skal serveres!
5-6 dl mandler
Vand
Grødris
Vaniljestang
Hakkede, smuttede mandler
Lidt vanilje
En lille smule sukker
Evt. lidt god portvin
To dage før du skal bruge risalamanden (evt 1 dag før, så det koges om morgenen og køler af og laves om aftenen) sættes 5-6 dl mandler i blød i rigeligt med vand.
Dagen efter hældes vandet fra og mandlerne kommes i blenderen sammen med dobbelt mængde vand af hvad du brugte af mandler, altså 10 dl vand til 5 dl mandler, 12 til 6 osv.
Blendes til det skummer godt og grundigt og bliver dejligt tykt (flødeagtig).
Derefter hældes det igennem et klæde, så du sier pulpen fra. Så har du din hjemmelavede mandelmælk.
Kog risengrøden efter anvisningerne på pakken, men med din mandelmælk og gerne en vaniljestang delt i 2-3 stykker. Til sidst kan der med fordel tilsættes en del af pulpen for mere næring, kalk og mæthed. Stilles i køleskabet til næste dag.
På serveringsdagen (3. dagen) røres risengrøden med kold mandelmælk, masser af hakkede smuttede mandler, lidt vanilje, en lille bitte smule sukker (virkelig kun lidt) og måske lidt god portvin. Det smager så englene synger, det lover jeg jer!

Her i huset er det et stort hit. Risengrøden smager også vidunderligt - især tilsat mandelpulp. Risengrød får ligesom en hel ny betydning, men når det bliver rørt til risalamande - namme nam siger vi bare her i huset :o)

Ellers står det hele stadig i kreativitetens tegn - der er nu ved at blive klippet og klippet og klippet. Denne gang søde små kjoler til en dejlig lille pige, det bliver godt gør det !

3 kommentarer:

Henriette sagde ...

Ej Hvor lyder det super lækkert.
Jeg laver jo en del mandelmælk men har ikke prøvet at lave ris a la mande med det endnu.
Det må prøves
iben

Anonym sagde ...

Hej. Jeg forsøgte mig med din ris a'la mande og den blev helt vildt fersk i smagen... kan det skyldes, at jeg ikke smuttede mandlerne? Eller at jeg kun havde et døgn til at lave den, så den ikke fik tid til at trække? I hvert fald blev den desværre ret kedelig og ingen succes her, og det fatter jeg ikke, for opskriften lød bare super lækker...

Rosen sagde ...

Jeg plejer ikke selv at smutte mandlerne, da jeg godt kan lide en lidt grovere risalamande. Det kan være mandlerne der er skyld i smagen. Jeg har ikke selv oplevet den som kedelig i smagen, så jeg kan ikke sige hvad der er sket der!? Måske har der været bitre mandler imellem, eller som du selv siger, måske har det ikke trukket nok?