Sider

søndag den 17. april 2011

Børnefødselsdag og masser af opskrifter og totalt råhygge!

Jeg skylder jer flere indlæg, og jeg lover at jeg nok skal komme med dem snart. Jeg vil nemlig gerne skrive lidt om at holde en god og lækker mælkefri fødselsdag hvor der ikke lides nogen nød ;o)

Men det bliver ikke i dag.

I dag vil jeg give jer en opskrift på en skøn skøn kartoffelkage. Vi bagte den i aftes og hold op hvor smagte den bare godt! Super frisk og lækker.

Skøn kartoffelkage:

2 dl smuttede mangler
100 gram smør (flydende becel er mælkefri)
2 dl sukker
250 g kogte kolde kartofler
3 æg
1 økologisk (eller ikke overfladebehandlet) citron

Først tænder du ovnen på 175 grader. Mandlerne males til mel i blender eller foodprocessor, og smørret smeltes (hvis du bruger flydende becel er det ikke nødvendigt), kom smør, mandelmel og sukker i en skål og pisk godt.
Så moser du kartoflerne godt og vender dem i dejen, herefter rører du et æg i af gangen. Riv skallen af citronen fint og kom i dejen.

Enten kommer du i en springform som er smurt og dækket med rasp, ellers bare i en form (springform ca 2 cm). Jeg bagte den bare i et ovalt fad med bagepapir i stedet.

Bages ca 45 minutter. Afkøl og dekorer med florsukker og citronskal.

Jeg siger jer den er god og lækker. Jeg blev meget positivt overrasket. Det er ikke den sundeste kage - men kartoflerne gør at den holder sig utrolig frisk i op til en hel uge.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Tak for nogle gode opskrifter til børnefødselsdag :-)