Sider

tirsdag den 26. april 2011

Totalt uimodståelige fristelser ;)

Jeg har lovet at komme med to opskrifter i dag. Nemlig de mest lækre fiskefrikadeller ever og så nogle vildt lækre og lette flødeboller.

Jeg har længe ledt efter en mælkefri opskrift på fiskefrikadeller, som også er lækre og luftige og som smager godt. Det har været en lang kamp, men efter intense forsøg er jeg nu kommet til en opskrift, som jeg er meget meget glad for !!! Jeg lavede dem i fredags af ca 1 kg fiskefars og om søndagen var de VÆK! De blev virkelig råædt. Så de må jo virkelig have smagt godt. Især sønnen spiste seriøst mange af dem ! Aldrig har jeg oplevet ham på den måde. Han er normalt glad for mad, men altså det her var jo ekstremt hihi

Men her må i hellere få opskriften på de mest lækre fiskedeller. Som sagt så lavede jeg af et kg fisk, så det er det jeg skriver ind. Det giver en kæmpe portion, men de er lækre bare at spise kolde, på brødet eller bare som en lille hurtig haps ;)

500 gram torskefillet
500 gram laks uden skind
1½-2 pakker Oatly havrefløde
et stort bundt frisk purløg
kæmpe bundt persille
skral af en økologisk citron
2 æg
2 tsk salt ca

Jeg kom fisken i foodprocessoren sammen med salt og lod det køre lidt tid. Jo længere du lader kører, jo mere fine bliver dellerne. Så kommer du bare resten af ingredienserne i, vent med æg og fløde til sidst. Fløden skal tilsættes til aller sidst og køres til en konsistens du synes er god.

Lad gerne lige hvile lidt. Varm en pande godt op, steg i smør (bruger som altid den svenske carlshamn der er mælkefri, men becel kan klare jobbet helt fint) og form til deller som steges gyldenbrune. Husk ikke at have for meget varme på. Et godt tip til perfekte fiskedeller er at have panden på lavere varme og så stege dem i ca 20-30 minutter. Det giver en rigtig lækker luftig delle.

Men jeg siger jer - de smagte altså VILDT godt og vores gæster godkendte dem også ;)

Derudover skal i jo så selvfølgelig have opskriften på desserten som bestod af hjemmelavede flødeboller.Knægten har stået for pyntningen af dem <3 hvilket han nød i stor stil.

Men opskriften er som følgende:

250 gRen Rå Marcipan
150 g sukker
½ dl vand
75 g æggehvider (brug evt past.)
125 g god mørk chokolade, som i helst over 70%

Sådan laver du bundene:
En rulle marcipan skæres i fine skiver, jeg laver dem lidt tynde, lægges på bagepapir og bages ved 180 °C i 5 – 8 min alt efter tykkelse.

Den lækre guf laver du sådan:
sukker og vand koges op og koger i 2 min. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt. Guffet piskes stift med en hånd-mikser ved middel hastighed i ca. 15 min. Men jeg bruger altså min Kenwood i stedet - det er SÅ meget lettere ;)

Guffet sprøjtes på marcipanbundene med en plastikpose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast overflade.

Efter afkøling pensles flødebollerne med smeltet chokolade. Lad afkøle og nyd dem !! Opbevares på køl og kan nemt holde nogle dage.

Ingen kommentarer: